Morten Messerschmidt
 svarer 
Mattias Tesfaye

Morten Messerschmidt (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om, hvornår ministeren vil oversende det notat, der redegør for, om anden rate af repatrieringsstøtten kan tilbageholdes, hvis man begår alvorlig kriminalitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 176, Spørgsmål 4
Hvornår vil ministeren oversende det notat, der redegør for, om anden rate af repatrieringsstøtten kan tilbageholdes, hvis man begår alvorlig kriminalitet?

Svar fra onsdag den 17. juni 2020
Som jeg også tilkendegav under 1. behandlingen af beslutningsforslag nr. B 176 om ændring af repatrieringsloven den 11. juni 2020, har jeg bedt mit ministerium om at vende hver en sten i denne sag. Der er tale om en vurdering, der rejser nogle vanskelige juridiske spørgsmål, som der er behov for at vurdere nærmere. Vurderingen omhandler bl.a., om en ændring af repatrieringsloven med tilbagevirkende kraft vil medføre frakendelse af en allerede erhvervet ret, og i så fald, om ordningen vil indebære ekspropriation efter grundlovens § 73, samt om ordningen vil kunne gennemføres inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser.

Jeg forventer at kunne oversende notatet til udvalget efter sommeren.

Hvis konklusionen på vurderingen bliver, at det er muligt inden for rammerne af grundloven og Danmarks internationale forpligtelser at ændre loven med tilbagevirkende kraft, er jeg indstillet på dette. Det vil være en høj prioritet for mig at få fremsat et forslag om ændring af repatrieringsloven i næste samling. 17. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Udsendelse Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10158 1292882 Mattias Tesfaye / Louise Ersbøll Leimand Side 1/
0:000:00