Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at tage initiativ til, at ændre § 2, stk. 3, således at ansatte, der har givet arbejdsgiver meddelelse om, at de ikke ønsker at blive omfattet af arbejdsfordelingen, fortsat er omfattet af saglighedsprincippet i henhold til overenskomster og øvrig gældende lovgivning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 212, Spørgsmål 1
Vil ministeren tage initiativ til, at ændre § 2, stk. 3, således at ansatte, der har givet arbejdsgiver meddelelse om, at de ikke ønsker at blive omfattet af arbejdsfordelingen, fortsat er omfattet af saglighedsprincippet i henhold til overenskomster og øvrig gældende lovgivning?

Svar fra tirsdag den 8. september 2020
”Vil ministeren tage initiativ til, at ændre § 2, stk. 3, således at ansatte, der har givet arbejdsgiver meddelelse om, at de ikke ønsker at blive omfattet af arbejdsfordelingen, fortsat er omfattet af saglighedsprincippet i henhold til overenskomster og øvrig gældende lovgivning?” Svar:

Der er ikke taget stilling til dette element i trepartsaftalen, og det er efter min opfattelse rigtigst at udmønte denne aftale i overensstemmelse med dens ordlyd og de fælles forudsætninger, der ligger til grund for aftalen.

I lovforslaget er der således ikke lagt op til at regulere spørgsmålet, der må vurderes på baggrund af de konkrete forhold og de eventuelle bestemmelser i overenskomster og lovgivning, der kan finde anvendelse i den forbindelse. Fagretlig behandling kan finde sted efter de almindelige regler herom.

8. september 2020 J.nr.

2020-6689
0:000:00