Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvorvidt det er muligt for en virksomhed med arbejdsfordeling at pålægge de ansatte overarbejde/merarbejde, hvis deres arbejdsområde er under arbejdsfordeling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 212, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorvidt det er muligt for en virksomhed med arbejdsfordeling at pålægge de ansatte overarbejde/merarbejde, hvis deres arbejdsområde er under arbejdsfordeling?

Svar fra tirsdag den 8. september 2020
”Vil ministeren redegøre for, hvorvidt det er muligt for en virksomhed med arbejdsfordeling at pålægge de ansatte overarbejde/merarbejde, hvis deres arbejdsområde er under arbejdsfordeling?” Svar:

Hvorvidt en arbejdsgiver kan pålægge en ansat overarbejde eller merarbejde, vil afhænge af, hvad der i øvrigt gælder i ansættelsesforholdet (dvs. efter overenskomst og individuel aftale). Dette ændres ikke af, at der er en arbejdsfordeling sat i kraft.

Derudover fremgår det af appendiks 1 til trepartaftalen om en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning for det private arbejdsmarked, at en række betingelser og principper fra den nuværende arbejdsfordelingsordning videreføres. Heraf fremgår bl.a.:

Det er muligt at udbetale dagpenge under arbejdsfordelingen, selv om der arbejdes mere end forudsat i den anmeldte arbejdsfordeling, hvis det skyldes et uforudset og kortvarigt behov for mere arbejdskraft. Vurderingen af, om betingelserne for arbejdsfordeling i denne situation fortsat er opfyldt, foretages af a-kasserne efter henvendelse fra medlemmet.

8. september 2020 J.nr.

2020-6689
0:000:00