Susanne Zimmer
 svarer 
Rasmus Prehn

Susanne Zimmer (UFG) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, hvilken viden myndighederne i Sverige, Norge og Finland har lagt til grund for, at der i disse lande er udarbejdet konstruktive vejledninger til forældre, som ønsker at lade deres børn vokse op på plantebaseret kost

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 44, Spørgsmål 2
Er ministeren bekendt med, hvilken viden myndighederne i Sverige, Norge og Finland har lagt til grund for, at der i disse lande er udarbejdet konstruktive vejledninger til forældre, som ønsker at lade deres børn vokse op på plantebaseret kost? Og vil ministeren i så tilfælde redegøre for vidensgrundlaget?

Svar fra fredag den 8. januar 2021
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:

”Fødevarestyrelsen har kontaktet de relevante myndigheder i Norge, Sverige og Finland, og har fået følgende svar fra Norge og Sverige:

Livsmedelsverket i Sverige oplyser, at de svenske udmeldinger om vegansk mad til børn er baseret på en litteraturoversigt samt næringsberegninger, der viser, at det er muligt, at ernære selv små børn vegansk under forudsætning af, at de får berigede fødevarer.

Helsedirektoratet i Norge oplyser, at de norske udmeldinger om vegansk mad til børn baseres på de nordiske næringsstofanbefalinger (NNR). Norges forudsætter, at kosten suppleres med kosttilskud.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål 1 til B44, hvoraf det blandt andet fremgår at de danske myndigheders vejledning om vegansk kost bygger på de nordiske næringsstofanbefalinger (NNR) samt på anbefalinger fra henholdsvis den europæiske sammenslutning af børnelæger (ESPHGAN 1 ) og danske børnelæger” Fødevarestyrelsen oplyser i øvrigt, at ovenstående svar er koordineret med Sundhedsstyrelsen.

Rasmus Prehn / Per Preisler Christiansen 1 www.mfvm.dk
0:000:00