Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren mener, at det vil føre til et øget eller mindsket pres for at sende uledsagede børn mod Europa, hvis Europa starter en praksis, hvor uledsagede børn omfordeles fra modtagelejrene i f.eks. Grækenland til andre lande i Europa, der skal behandle asylansøgningen og eventuelle familiesammenføringer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 79, Spørgsmål 3
Mener ministeren, at det vil føre til et øget eller mindsket pres for at sende uledsagede børn mod Europa, hvis Europa starter en praksis, hvor uledsagede børn omfordeles fra modtagelejrene i f.eks. Grækenland til andre lande i Europa, der skal behandle asylansøgningen og eventuelle familiesammenføringer?

Svar fra torsdag den 7. januar 2021
Jeg mener, at omfordeling af uledsagede mindreårige kan være med til at skabe incitament for flere til at sætte sig i bådene og bevæge sig mod EU. Det er en af årsagerne til, at vi i regeringen ikke ønsker at deltage i omfordeling.

7. januar 2021 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 24173 1488977 Mattias Tesfaye / Jan van Deurs Side 1/
0:000:00