Alex Vanopslagh
 svarer 
Simon Kollerup

Alex Vanopslagh (LA) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvor mange afgørelser om aktindsigt fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som Konkurrenceankenævnet har omgjort de sidste fem år.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 116, Spørgsmål 39
Ministeren bedes oversende en oversigt over, hvor mange afgørelser om aktindsigt fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som Konkurrenceankenævnet har omgjort de sidste fem år.

Svar fra mandag den 25. januar 2021
Jeg har forelagt dit spørgsmål for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har oplyst følgende:

”De seneste fem år har Konkurrenceankenævnet afsagt kendelse i 18 sager om aktindsigt, herunder spørgsmålet om adgang til egenacces, vedrørende afgørelser efter konkurrenceloven truffet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I disse 18 kendelser har Konkurrenceankenævnet stadfæstet styrelsens afgørelse i 16 ud af 18 sager. Blandt de sidste to sager fik Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen delvist medhold i en af sagerne, mens en sag blev afvist, fordi den ikke var omfattet af Konkurrenceankenævnets kompetence, jf. konkurrencelovens § 19, stk. 1.”
0:000:00