svarer 
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til oplægget fra FSR - danske revisorer fra deres foretræde for udvalget den 11/2-21 om regnskabskyndige tillidsmænd

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 65, Spørgsmål 17
Vil ministeren kommentere oplægget fra FSR - danske revisorer fra deres foretræde for udvalget den 11/2-21 om regnskabskyndige tillidsmænd, jf. L 65 - bilag 10?

Svar fra onsdag den 17. februar 2021
I oplægget udtaler FSR sig imod forslaget om, at det fremover skal være op til rekonstruktionens parter, om der skal medvirke en regnskabskyndig tillidsmand ved en rekonstruktion.

FSR har fremført tilsvarende synspunkter i sit høringssvar over Konkursrådets udtalelse og i en tidligere henvendelse til Retsudvalget, jf. L 65 – bilag 8.

Som det fremgår af den kommenterede høringsoversigt, jf. L 65 – bilag 1, har Justitsministeriet forståelse for FSR’s synspunkt, men er også enig med Konkursrådet i, at de nødvendige forudsætninger for, at kreditorerne kan agere i tillid til validiteten og kvaliteten af det regnskabsmateriale mv., som rekonstruktionsforslaget bygger på, fortsat vil være til stede efter en indførelse af de mere lempelige regler for tillidsmandens medvirken i rekonstruktionsproceduren.

Konkursrådet er et sagkyndigt lovforberedende udvalg sammensat af personer med særlig ekspertise inden for insolvensretsområdet. Formanden og et yderligere medlem er juridiske professorer, og de øvrige medlemmer har hovedbeskæftigelse som henholdsvis advokat, dommer, retsassessor, anklager og revisor. Endvidere er Skatteministeriet, Erhvervsministeriet og Justitsministeriet repræsenteret i Konkursrådet.

Konkursrådets udtalelse om ændringer i rekonstruktionsreglerne som følge af covid-19, som den del af lovforslaget, der angår rekonstruktion, er baseret på, er enstemmig.

Justitsministeriet finder ikke, at det, der er anført af FSR, giver grundlag for at betvivle Konkursrådets vurdering, hvorefter forslaget om, at det fremover Side 2/3 skal være op til rekonstruktionens parter, om der skal medvirke en regnskabskyndig tillidsmand ved en rekonstruktion, på den ene side vil give mulighed for, at flere navnlig mindre virksomheder bliver rekonstrueret fremfor at gå konkurs, og på den anden side fortsat vil give et forsvarligt grundlag for at gennemføre en rekonstruktionsbehandling.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 3 vedrørende lovforslaget.

Side 3/
0:000:00