svarer 
Trine Bramsen

Transportudvalget spørger transportministeren, Trine Bramsen, om kommentar henvendelse af 21/3-22 fra Handicaprådet Skanderborg vedrørende tilgængelighed til ladestandere for personer med handicap

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 6
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 21/3-22 fra Handicaprådet Skanderborg vedrørende tilgængelighed til ladestandere for personer med handicap, jf. L 112 - bilag 11?

Svar fra mandag den 28. marts 2022
Offentlig tilgængelige ladepunkter, som etableres efter L 112 – Forslag til lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport skal overholde de relevante regler om tilgængelighed for personer med fysiske handicap, som fremgår af såvel bygningsreglementet som i den kommende lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester.

Jeg er enig i, at det bør stå klart for de private operatører af ladepunkter såvel som de offentlige ordregivere i kommuner, regioner og i staten, hvad der er de gældende regler for at skabe tilgængelighed til opladning af elbiler for personer med fysiske handicap. Jeg vil derfor sikre, at der kan komme en afklaring af samspillet mellem anvendelen af regler for brugerbetjente anlæg i bygningsreglementet og reglerne for betalingsterminaler, som følger af Danmarks implementering af tilgængelighedsdirektivet.

Det er min hensigt, at denne viden offentliggøres i form af en vejledning til lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport. I den kommende dialog med handicaporganisationerne om tilgængelighed til ladeinfrastruktur vil jeg tage op, hvordan der kan etableres en løbende dialog om erfaringerne. Det kan f.eks. være efter den model, som Transportministeriet kender og anvender i DSB’s handicappanel.

Side
0:000:00