Dødsfald: DR-vært Jytte Dreyer (92)

Journalist og forhenværende DR-producer Jytte Dreyer, Ebeltoft, er død, 92 år gammel.

Jytte Dreyer
Jytte Dreyer (1927-2019) Tv-vært, producer

Jytte Dreyer var i en lang årrække et kendt ansigt i DR, hvor hun var vært på populære programmer som ''Musik i arbejdstøjet' og "Otium" i 1980'erne, der tog den ældre generations vilkår op.

Hun var en god eksponent for Provinsafdelingens erklærede programfilosofi om at "tælle de lyse timer". I sommerserien "I dur på Mols" så man Jytte Dreyer danse med Niels Hovgaard fra "TV i teltet".

Selv om Jytte Dreyer var meget på skærmen, lavede hun også både radio og arbejde bag skærmen. I 1979 var hun for eksempel producer på Provinsafdelingens succesrige julekalender "Jul i Gammelby", der blev filmet i Den Gamle By i Aarhus og stadig står som et kært minde for mange.

I mange år fungerede Jytte Dreyer som producer og tilrettelægger for blandt andet to andre Aarhus-skærmtrolde Poul Thomsens og Søren Ryges populære dyre- og haveprogrammer.

Hertil kom serier af portrætprogrammer, familie-quizzer og børneprogrammer.

Oprindeligt var Jytte Dreyer uddannet på møbelarkitekt Finn Juhls skole for boligindretning, men kom allerede i 1966 til Danmarks Radio, hvor hun var ansat frem til sin pensionering i 1997. DR havde fra starten blik for den tidligere Danmarksmester i roning.

Jytte Dreyer var gift med kollegaen, arkitekt og TV-tilrettelægger Ole Dreyer, der døde for nogle år siden. De efterlader sønnen Jakob Dreyer, der fortæller, at hans mor siden fandt sammen "med Erling, der til det sidste stod hendes hjerte nærmest og skabte lys og glæde i hendes liv."

Som flere andre tv-folk fra DR-Aarhus boede hun i en årrække i Ebeltoft og nød sit otium. Højt op i alderen var den vellidte Jytte Dreyer en efterspurgt foredragsholder, hvor hun bl.a. fortalte om sin tid på tv. På sit højeste var Jytte Dreyer et af DR's mest kendte ansigter og tiltrak et millionpublikum.

Bisættelsen foregår i stilhed, oplyser familien.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal