Asylangreb på Fogh fuser ud

NÝHED: Regeringen kommer ikke i mindretal på asylpolitikken. I stedet skal regeringen, DF og NA enes om en aftale for asylansøgerne.
Dansk Folkeparti må nu dele retten til at fastlægge regeringens asylpolitik med Ny Alliance.
Dansk Folkeparti må nu dele retten til at fastlægge regeringens asylpolitik med Ny Alliance.Foto: Henrik/Altinget.dk
Kristine Bertelsen
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan ånde lettet op. For nu. Det flertal, der så ud til at danne sig uden om regeringen i spørgsmålet om de afviste asylansøgere, er smuldret.

Ny Alliance har valgt ikke at støtte Pia Christmas-Møllers asylforslag. I stedet vil partiet nu stemme for et forslag fremsat af regeringen, der skal sikre et flertal bag en aftale på asylområdet.

Det betyder, at Anders Fogh Rasmussen nu skal forsøge at få en aftale på plads mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Ny Alliance. En opgave der umiddelbart kan virke, om end ikke umulig, så meget vanskelig.

NA: asylansøgere skal arbejde

Dokumentation

Regeringens forslag, der skal til afstemning torsdag:

Idet Folketinget udtaler sin tillid til regeringen, og konstaterer, at der er indgået en asylaftale med en række forbedringer for de afviste asylsøgere, specielt i forhold til børns vilkår, opfordres regeringen til at tage de fornødne skridt med henblik på at sikre et flertal i Folketinget bag aftalen.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00