SF's socialordfører politianmelder Faderhuset

POLITIANMELDELSE: SF's socialordfører, Özlem Cekic, har meldt Faderhuset til politiet. Hun er bekymret for børnene, der bor i huset.
SF's socialordfører, Özlem Cekic, har meldt Faderhuset til politiet.
SF's socialordfører, Özlem Cekic, har meldt Faderhuset til politiet.Foto: SF
Anders Agner Pedersen

Problemet er, at de her 44 børn slet ikke har kontakt til omverden, og det er meget uhyggeligt.

Özlem Cekic
Socialordfører, SF
SF's socialordfører, Özlem Cekic, var tirsdag eftermiddag en tur på politstationen. Her indgav hun en anmeldelse mod Faderhuset, der blev landskendte i Danmark, da de købte det nu nedrevne Ungdomshus i København.

"Jeg har anmeldt Faderhuset til politiet. Dels på baggrund af de artikler, der har været i blandt andet Kristeligt Dagblad, men også de ting, som jeg har hørt fra tidligere medlemmer, der er kommet derfra, og som har oplevet, at børn lider overgreb eller bliver hjernevasket eller bliver udsat for vold," siger Özlem Cekic til Altinget.dk.

Handler som borger, ikke som politiker
Hun begrunder sin anmeldelse med, at hun ikke føler, at hun kan komme længere med sagen på Christiansborg, og derfor er nødt til at gå andre veje.

"Jeg startede som politiker med at gå ind i denne her sag ved at bede ministeren om en redegørelse, hvor jeg helt konkret bad om at få at vide, hvad ministeren havde tænkt sig at gøre. Men hun har henvist til et svar, som hun har givet til Sophia Evensen, hvor hun blandt andet skriver, at Lolland Kommune er inde i sagen. Men jeg synes, at når jeg som politiker ikke kan komme videre med sagen herinde, så er jeg nødt til at handle som borger, og det er det, som jeg gør nu," forklarer Özlem Cekic, der allerede har modtaget en stribe af tilkendegivelser fra folk, som er glade for, at hun har taget det skridt. Selv håber hun, at anmeldelsen vil føre til, at politiet vil tage sagen op.

0:000:00