Ny DF'er: Prostituerede gør gode gerninger

PORTRÆT: Mens socialudvalgsformand Christian H. Hansen er sygemeldt, skal Dennis Flydtkjær passe den garvede DF'ers hverv.
31-årige Dennis Flydtkjær (DF) er stedfortræder for den sygemeldte Christian H. Hansen, der bl.a. er socialordfører.
31-årige Dennis Flydtkjær (DF) er stedfortræder for den sygemeldte Christian H. Hansen, der bl.a. er socialordfører.Foto: Ida Skytte/Altinget.dk
Ida Skytte
Tre år i kørestol i teenagetiden har på mange måder været med til at forme Dennis Flydtkjær som politiker. Han lider af en sjælden sygdom, som får hoften til at smuldre, og erfaringerne i den forbindelse har fået ham til at se samfundet fra en anden vinkel.

"Jeg har prøvet at være nederst i hierarkiet. Jeg var afhængig af, at der kom folk og hjalp med alt muligt, som blandt andet at blive kørt i skole. Jeg kunne ingenting, uden at der var et vist social sikkerhedsnet i Danmark," siger Dennis Flydtkjær på første arbejdsdag på Christian H. Hansens kontor på Christiansborg.

Licens til prostituerede
Egentlig er det ikke socialstoffet, som den 31-årige vestjyde brænder særligt for. Og det er da heller ikke et af de områder, som han nævner på sin hjemmeside under "synspunkter".

"Det, at jeg skal tage mig af socialstoffet, er jo lidt en tilfældighed, fordi skal afløse Christian. Jeg synes, at det er interessant, men jeg spænder meget bredt og ser mig selv om generalist," siger Flydtkjær, der er direktør i sit eget enmandsfirma Pronamic, som fremstiller elektroniske regnmålere.

Men et af de socialpolitiske områder, som han interesserer sig for, at forholdene for de prostituerede. Han mener, at en licensordning er et godt redskab til at komme menneskehandlen til livs, og på den måde kan de prostituerede, som i hans øjne er i branchen frivilligt, få bedre vilkår.

I Muskelsvindfonden var der nogle, der ikke kunne gøre noget for sig selv seksuelt, hvor en hjælper eller en kammerat hjalp med at få fat på en prostitueret.

Dennis Flydtkjær
Stedfortrædende socialordfører, DF

"Jeg synes, at det er okay, at de er der, for de gør også nogle gode gerninger - for eksempel for de handicappede. I Muskelsvindfonden var der nogle, der ikke kunne gøre noget for sig selv seksuelt, hvor en hjælper eller en kammerat hjalp med at få fat på en prostitueret. Og på den måde gør de en god ting for de handicappede og får samtidig nogle penge ud af det. Det er jo ikke dårligt," siger Dennis Flydtkjær, som flere gange har arbejdet for Muskelsvindfonden under Grøn Koncert.

For dyr ældremad
Også rammerne for landets ældre ligger Dennis Flydtkjær meget på sinde. Præget af sin uddannelse fra handelsskolen tænker han meget i de økonomiske baner - særligt når det gælder prisen på mad til de ældre.

"Mange skriver ind til os, at de er meget bekymrede og foruroligede over, at madpriserne stiger, og at de stiger mere, end pensionerne gør," siger han.

"I det hele taget går jeg meget op i forholdet mellem prisstigninger og inflation og så priserne på blandt andet mad. Vi skal sørge for, at sådan noget følges ad, ellers får de ældre jo mindre til sig selv."

Ind og ud af Folketinget
Faktisk har Dennis Flydtkjær tidligere fået en lille smagsprøve på Christiansborglivet. I 2006 blev han nemlig også taget ind som stedfortræder, dog kun i to uger. Denne gang passer han kontoret til i hvert fald årsskiftet.

Men hvordan lærer man lige at agere som MF på så kort tid, når man til daglig beskæftiger sig med regnmålere?

"Min sekretær er en rigtig stor hjælp. Men det er jo en travl mand, jeg overtager efter, så der er meget at se til," siger han og nævner, at han desuden er blevet ret overrasket over, hvor meget snak og larm, der er i Folketingssalen.

"Det er jo ligesom en børnehave. Hvis man gerne vil høre efter, kan man jo blive nødt til at gå hen på sit kontor og høre det i fjernsynet," siger han med et grin.

Godt nok giver det god erfaring og spændende oplevelser at være stand-in, men drømmen er stadig at blive valgt ind ved næste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dennis Flydtkjær

MF (DD)
datamatiker (Erhvervsakademi Midtjylland 2002)

0:000:00