Faderhuset afviser alle beskyldninger

BØRN: Faderhuset afviser i et åbent brev til Folketinget alle anklager om overgreb mod børn. SF's Özlem Cekic fastholder dog sin politianmeldelse.
Det ændrer ikke noget for SF's socialordfører, Özlem Cekic, at lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, i et åbent brev til Folketinget afviser anklagerne om overgreb mod børn. "Det her får mig ikke til at trække anmeldelsen tilbage," fastslår Cekic.
Det ændrer ikke noget for SF's socialordfører, Özlem Cekic, at lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, i et åbent brev til Folketinget afviser anklagerne om overgreb mod børn. "Det her får mig ikke til at trække anmeldelsen tilbage," fastslår Cekic.Foto: www.ft.dk
Anders Agner Pedersen

Det ændrer ikke ved min beslutning om, at jeg har meldt sagen til politiet, og den anmeldelse trækker jeg ikke tilbage.

Özlem Cekic
Socialordfører, SF
På trods af anklagerne om blandt andet mishandling af børn, har den religiøse frimenighed Faderhuset hidtil afvist at kommentere anklagerne. Søndag aften valgte lederen Ruth Evensen at bryde den tavshed, da hun i et interview med 21 Søndag afviste alle anklager. Ud over interviewet med Danmarks Radio har Ruth Evensen på Faderhusets hjemmeside lagt en længere skrivelse, hvor hun tager til genmæle mod, hvad Ruth Evensens kalder en hetz. Ikke mindst skriverierne om overgreb mod børnene i Faderhuset har været mange. Men det afviser Evensen blankt.

"Faderhuset består af en lille gruppe mennesker, der lever i bedste velgående og ikke gør en kat fortræd. To børn er efter sommerferien blevet taget ud af deres skoler på grund af flytning - et barn i første klasse og et barn i 4. klasse. Det har været forældrenes ønske at børnene skulle hjemmeskoles - også på baggrund af den lokale skoles lukning få år tilbage. Eftersom den danske lovgivning giver mulighed for hjemmeskoling, ser vi intet suspekt i dette. Samtidig kan vi nævne, at der allerede fra de forskellige kommuners side er foretaget undersøgelser af familierne i Faderhuset, og at forældrene står med yderst positive anbefalinger fra både børnehaver og skoler. Flere sager er allerede lukket, og resten af sagerne forventer vi bliver lukket snarligt," indleder Ruth Evensen i sit skriftlige genmæle, hvor hun samtidig langer hårdt ud efter sin datter Sophia.

"Vi stiller os fuldstændig uforstående overfor Sophias anklager omkring børnene og de unge i Faderhuset. Det er decideret løgn!" skriver Ruth Evensen.

Cekic fastholder politianmeldelse
Ruth Evensens indlæg gør dog ikke det store indtryk på SF's socialordfører, Özlem Cekic, der i sidste uge meldte Faderhuset til politiet.

0:000:00