Opbakning til hårdere kurs i anbringelsessager

ANBRINGELSER: Danskerne vil give kommunerne større mulighed for at fastholde anbringelser af udsatte børn, viser ny A&B-undersøgelse.
Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, glæder sig over, at et massivt flertal af danskerne vil give kommunerne større mulighed for at fastholde anbringelser af omsorgssvigtede børn mod forældrenes vilje.
Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, glæder sig over, at et massivt flertal af danskerne vil give kommunerne større mulighed for at fastholde anbringelser af omsorgssvigtede børn mod forældrenes vilje.
Anders Agner Pedersen

Der er rigtig mange ord fra regeringen om, hvad den vil gøre, men det, den gør, er jo det modsatte i praksis. Det hjælper jo ikke noget at sige til kommunerne, at det her område skal prioriteres, men I får ikke nogen penge til det. Så er det jo at give luftsteg og vindfrikadeller til børnene.

Line Barfod
Socialordfører, Enhedslisten
Fakta

Er du tilhænger eller modstander af, at kommunerne får større mulighed for at fastholde en anbringelse af omsorgssvigtede børn mod forældrenes vilje?

Tilhænger: 81 %
Modstander: 7,9 %
Ved ikke: 11,2 %

Antal respondenter: 910


Kilde: A&B Analyse
Kommunerne skal i langt højere grad have mulighed for at fastholde en anbringelse af omsorgssvigtede børn mod forældrenes vilje. Det fremgår af en ny undersøgelse, som A&B Analyse har lavet for Altinget.dk. Således er 81 procent af de 910 adspurgte tilhængere af, at kommunernes mulighed for at anbringe forøges. Og den massive opbakning glæder Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby.

"Det er jeg glad for at høre. De initiativer, vi tager nu, går ud på, at det skal være barnets interesser, der i højere grad varetages. Så det går meget godt i tråd med det, som vi gerne vil," siger Ellen Trane Nørby, der ser undersøgelsen som en bekræftelse af, at regeringens linje på området er den rigtige.

"Der har været mange historier gennem de sidste par år om kommuner, der har svigtet deres ansvar over for børn, der har været på vej i en forkert retning. Det har fået fatale konsekvenser både for dem selv, men også for uskyldige mennesker. Så på den baggrund tror jeg sådan set, at det er naturligt, at der er mange, der reagerer og siger, at det her skal vi simpelthen undgå fremadrettet," forklarer Ellen Trane Nørby.

Enhedlisten: Regeringen serverer børnene vindfrikadeller
Det eneste parti i Folketinget, der ikke er med i det sociale forlig omkring omsorgssvigtede børn, er Enhedslisten. Og selv om partiets socialordfører Line Barfoed glæder sig over, at der er så mange danskere, der ønsker, at der skal gøres en større indsats for at hjælpe de udsatte børn, så ændrer det ikke på, at regeringen svigter på netop det område.

"For at kunne hjælpe børnene kræver det, at der er politisk vilje til det, men den er der ikke lige i øjeblikket. Der er rigtig mange ord fra regeringen om, hvad den vil gøre, men det, den gør, er jo det modsatte i praksis. Det hjælper jo ikke noget at sige til kommunerne, at det her område skal prioriteres, men I får ikke nogen penge til det. Så er det jo at give luftsteg og vindfrikadeller til børnene," siger Line Barfod, som derfor opfordrer regeringen til at afsætte flere midler til at hjælpe de udsatte børn.

"Det store problem ude i kommunerne er i høj grad, om man har ressourcer nok. Og der mangler ressourcer lige i øjeblikket, og der skal flere penge til det her område," understreger Line Barfod.

0:000:00