DF: Kommuner skal have kontrolgruppe mod socialbedragere

SOCIALSNYD: DF opfordrer velfærdsministeren til at nedsætte en kontrolgruppe for at komme socialt bedrageri i kommunerne til livs. Og så skal der fokus på indvandrerne, lyder det.
Dennis Flydtkjær (DF) vil have velfærdsministeren til at oprette en kontrolgruppe i kommunerne mod socialt bedrageri.
Dennis Flydtkjær (DF) vil have velfærdsministeren til at oprette en kontrolgruppe i kommunerne mod socialt bedrageri.Foto: Ida Skytte/Altinget.dk
Ida Skytte

Jeg vil derfor opfordre velfærdsministeren til at gøre det obligatorisk for kommunerne at nedsætte et kontroludvalg, som skal afdække og sanktionere socialt bedrageri i kommunerne.

Dennis Flydtkjær
Socialordfører, DF

56 danske kommuner undlod i 2007 at uddele sanktioner til borgere, der begår socialt bedrageri. Det viser tal fra Arbejdsdirektoratet ifølge Jyllands-Posten.

Socialordfører for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær er forundret over, at "kommunerne tilsyneladende er i kronisk pengemangel, men alligevel undlader at opkræve den halve milliard, der ellers ligger og venter på dem, hvis de over en kam indførte samme effektive kontrol som Svendborg kommune," som han skriver i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at Svendborg Kommune som den mest effektive i landet i 2007 gav sanktioner til hver 10. fuldtidsledige på kontanthjælp på grund af socialt snyd.

0:000:00