Yunus: Virksomheder skal tage socialt ansvar

LÅN: Vinderen af Nobels Fredspris i 2006, dr. Muhammad Yunus, var for nylig i København. Og hans ideer kan sagtens fungere i Danmark, sagde han til Altinget.dk.
Dr. Muhammad Yunus var i torsdags på besøg i København, hvor han talte på Copenhagen Business School.
Dr. Muhammad Yunus var i torsdags på besøg i København, hvor han talte på Copenhagen Business School.Foto: Hasse Ferrold
Anders Agner Pedersen

Jeg er sikker på, at der er nogen af dem (de unge, red), som vil komme til Bangladesh for at se, hvordan det foregår med deres egne øjne.

Dr. Muhammad Yunus
Vinder af Nobels Fredspris 2006

Copenhagen Business School havde torsdag eftermiddag i sidste uge fint besøg, da vinderen af Nobels Fredspris 2006, dr. Muhammad Yunus, havde taget turen fra Bangladesh til det kolde nord for at fortælle om fænomenet, der har gjort ham verdensberømt - social virksomhed.

Et begreb, som detaljeret beskrives i hans nye bog "En verden uden fattigdom", og som flere gange blev nævnt under forelæsningen.

Kort fortalt er en social virksomhed en virksomhed på lige fod med så mange andre. Der er bare lige den forskel, at en social virksomhed ikke har fokus på bundlinjen, men på social udvikling. Og med Yunus egne ord:

0:000:00