Hver tredje vælger: Rønn Hornbech skuffer

NYHED: Forventningerne til Birthe Rønn Hornbech som integrationsminister var store. En ny rundspørge viser, at hver tredje er skuffet.
Kun de radikale vælgere synes, integrationsministeren har indfriet forventningerne. Venstre-vælgere er mere skuffede end konservatve.
Kun de radikale vælgere synes, integrationsministeren har indfriet forventningerne. Venstre-vælgere er mere skuffede end konservatve.Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Henrik Theil
Hendes høje integritet og de markante holdninger på rets- og udlændingeområdet fik mange vælgere til at skrue forventningerne op til Venstres Birthe Rønn Hornbech, da hun blev udnævnt til integrationsminister.

Men den realpolitiske verden med DF som den afgørende partner i asylaftaler har vist, at det er svært at omsætte egne holdninger til politik.

En undersøgelse foretaget af A&B Analyse for Altinget i februar viser, at mindre end hver tyvende (4,8 pct.) mener, at hun har gjort det bedre end forventet. Fire ud af 10 (39,5 pct. synes, at hun har klaret sig som forventet, mens tre ud af ti (31,2 pct.) mener, at det er gået dårligere. En fjerdedel af de 1145 adspurgte svarede 'Ved ikke'.

En Gallup-måling foretaget ved Birthe Rønn Hornbechs udnævnelse til minister viste i november sidste år, at 57 pct. af vælgerne mente, at hun ville påvirke regeringens integrationspolitik i positiv retning.

Dokumentation

Hvordan synes du, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har klaret sin første tid som integrationsminister?

 

Antal

Procent

Bedre end forventet

55

4,8

Som forventet

453

39,5

Dårligere end forventet

357

31,2

Ved ikke

280

24,4

 

 

 

Total

1145

100

Kilde: A&B Analyse


0:000:00