Indvandrere mener, at skatten er for høj

NYHED: Ny undersøgelse viser, at indvandrere overvejende mener, at skatten er for høj. Forskellen er markant i forhold til danskere.
Marie Louise Gørvild

Det påvirker adfærden, at denne gruppe mener, at skattetrykket er for højt. Det er et negativt incitament til at komme i arbejde og få en uddannelse. Derimod er det et incitament til illegitime former for arbejde.

Geert Laier Christensen
Forskningschef, CEPOS
Fakta

Spørgeskemaundersøgelsen er foretaget med ca. 1.000 respondenter med dansk baggrund og ca. 1.700 respondenter med indvandrerbaggrund.

De er blevet stillet følgende spørgsmål:
Synes du, at den skat du skal betale af din indkomst i Danmark, er for høj, passende eller for lav?


Kilde: CEPOS
Holdningen til det danske skattetryk er markant anderledes hos indvandrere i Danmark end blandt etniske danskere. Det viser en ny undersøgelse foretaget af den liberale tænketank CEPOS.

Ifølge undersøgelsen fandt 54,6 pct. af indvandrerne, at skatten på arbejdsindkomst er for høj. Til sammenligning mener 33,6 pct. af danskerne, at skatten er høj.

Forskningschef i CEPOS Geert Laier Christensen ser den markante forskel som et tydeligt signal om, at indvandrere ikke er socialiseret til at betale skat på samme måde, som danskere er.

Dertil lægger man i CEPOS vægt på de negative konsekvenser, denne holdningstilkendegivelse kan indebære.

0:000:00