Kommuner skal forpligtes til at tage socialrådgiverstuderende

NYHED: Socialrådgiverstuderende kræver, at kommunerne skal forpligtes til at stille praktikpladser til rådighed. SF og Dansk Folkeparti er positive over for ideen.
Anders Heissel

Det er utroligt vigtigt, at der er en praksisnærhed i disse velfærdsuddannelser, og at der den praktik, der gør, at folk ikke skrigende forlader faget, når de er færdige. Desuden er det pinligt, at kommunerne, som skriger og råber på arbejdskraft, ikke er bevidst om at tage praktikanter ind.

Pernille Vigsø Bagge
SF's uddannelsesordfører

I årevis har det været et problem, at socialrådgiverstuderende har haft svært ved at få praktikplads under uddannelsen. Og der har betydet et faldende fokus på indholdet i praktikken, fordi uddannelsesinstitutionerne har brugt al energi på at skaffe praktikpladserne.

Derfor mener både et stort flertal af både de studerende (89 procent) og aftagerne (70 procent) - som kommunerne og regionerne - at netop aftagerne af de studerende forpligtes til at stille praktikpladser til rådighed.

Det viser en undersøgelse fra Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS), som bliver offentliggjort i dag tirsdag.

0:000:00