Socialrådgiverne: Underkategorier trods færre grupper

MATCHGRUPPER: Den nye matchmodel vil gøre arbejdet mere ensartet i jobcentrene, men reelt vil der stadig blive arbejdet under flere grupperinger, mener Dansk Socialrådgiverforening.
Trods færre matchgrupper tror formand i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, at der stadig vil blive arbejdet med undergrupperinger.
Trods færre matchgrupper tror formand i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, at der stadig vil blive arbejdet med undergrupperinger.Foto: Dansk Socialrådgiverforening
Anne Bjerregaard

Vi har en tendens til at komplicere tingene ude i den praktiske virkelighed med egne underkategorier og systemer, der skal hjælpe os til at finde ud af, hvad vi snakker om, fordi man for sig selv har brug for at definere, hvor langt en person er fra arbejdsmarkedet.

Bettina Post
Formand, Dansk Socialrådgiverforening

De oprindelige fem matchgrupper har aldrig været specielt gode, så det er belejligt med en ny model, mener formand i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post. Hun hilser de tre nye matchgrupper velkommen og kalder det en klar forbedring.

"De nye matchgrupper ser rigtig fornuftige ud. De er så klart forenklede, at jeg vurderer, det vil højne ensartetheden i, hvordan det enkelte jobcenter vurderer, og højne retssikkerheden over for de ledige, fordi det bliver mere klart, hvilken gruppe de hører til i," siger Bettina Post.

Arbejde med mennesker ikke objektivt
Hun sætter dog spørgsmålstegn ved formuleringen bag den nye model.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00