Lægeforeningen: Godkendelsesordning skal være obligatorisk

BEHANDLING: Godkendelsesordningen, der skal kvalitetssikre behandlingstilbud til alkoholmisbrugere, skal være obligatorisk i alle kommuner. Det mener Lægeforeningen. SF erklærer sig enig.
Alkoholmisbrugere skal sikres behandlingstilbud af høj faglig kvalitet - uanset hvilken kommune de bor i. Det mener Lægeforeningen, der ligesom SF ytrer ønske om, at den kommunalt etablerede godkendelses- og tilsynsordning, der i fremtiden skal sikre kvaliteten i misbrugsbehandlingen, kommer til at omfatte behandlingsudbydere i alle landets kommuner.

"Vi mener, at ordningen skal være obligatorisk, fordi alkoholisme er en alvorlig sygdom, der ligesom alle andre sygdomme skal behandles på et solidt fagligt grundlag," siger Jette Dam-Hansen, der er ansvarlig for forebyggelsespolitikken i Lægeforeningens bestyrelse.

Også SF ønsker, at ordningen skal være obligatorisk:

"Laver man regler i én kommune, som ikke stemmer overens med en anden kommunes regler, så kan de dårlige behandlere jo bare flytte til en anden by," siger SF's sundhedsordfører Karl Bornhøft i en pressemeddelelse.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00