Ministre vil ikke kriminalisere købesex

PROSTITUTION: Brian Mikkelsen (K) og Karen Ellemann (V) vil ikke lovgive yderligere for at forhindre, at unge lokkes ud i prostitution via datingsider. Et generelt forbud mod købesex er også helt udelukket.
Pernille Vigsø Bagge mener, at det er pinligt, at man i Danmark accepterer køb af sex.
Pernille Vigsø Bagge mener, at det er pinligt, at man i Danmark accepterer køb af sex.Foto: colourbox.com

Kriminalisering er ikke vejen frem – og det vil medføre en risiko for at prostitution i øget omfang vil foregå i det skjulte.

Karen Ellemann
Social- og indenrigsminister

"Om de givne sider er ulovlige, eller om folkene bag kan sigtes for overtrædelse af straffeloven, er en konkret strafferetlig vurdering, som jeg vil overlade til politiet og anklagemyndigheden at foretage."

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) var klar i mæglet, da han sammen med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) torsdag var kaldt til samråd i socialudvalget om datingsider for unge. Spørgsmålsstilleren Pernille Vigsø Bagge (SF) ville høre, hvilke initiativer regeringen vil tage, efter det er kommet frem, at sexbagmænd bruger sider som auktionsdate.dk og aladdins.dk til at rekruttere unge piger til prostitution.

Lovgivning tilstrækkelig
Begge ministre understreger, at regeringen og politiet er meget optagede af unges færdsel på internettet - og at der allerede er taget mange gode initiativer, der skal undgå at unge lokkes ud i prostitution.

Desuden er det ifølge straffeloven ulovligt at medvirke til, at unge under 21 år sælger sex, at købe sex fra unge under 18 år og generelt at have sex med børn under 15 år. Den lovgivning finder ministrene tilstrækkelig.

0:000:00