SF vrede over Mette Frederiksens ghettomelding

GHETTOER: SF'erne havde på forhånd lagt afstand til Mette Frederiksens forslag om at lægge universitetslektioner ud i ghettoerne, og blev derfor fortørnede over hendes udspil. Selv afviser hun blankt kritikken.
Mette Frederiksen (S) er kommet i modvind på grund af sit forslag om at lægge universitetslektioner ud i ghettoerne. SF er lodret imod, og forslaget ventes kraftig nedtonet i de to partiers fælles udspil. Hvis det i det hele taget kommer med.
Mette Frederiksen (S) er kommet i modvind på grund af sit forslag om at lægge universitetslektioner ud i ghettoerne. SF er lodret imod, og forslaget ventes kraftig nedtonet i de to partiers fælles udspil. Hvis det i det hele taget kommer med.Foto: s-dialog.dk
Erik Holstein

En ting er, at hun går solo med et fælles udspil, før det er færdigt. Men når hun så tilmed vælger et forslag, hun ved, vi er uenige i ... så er det altså for meget.

SF'er
Om Mette Frederiksens ghettoudspil

"Ikke lige inden for skiven."

Det er blandt de mildere betegnelser for forslaget om at flytte forelæsningsrækker på de videregående uddannelser ud i ghetto-områderne. Idéen blev fremført af socialordfører og næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe Mette Frederiksen umiddelbart før Socialdemokraternes kongres for 14 dage siden.

Hendes udtalelser førte til overskrifter som: "S-SF vil sende studerende ud i ghettoerne", og videre at "studerende skal modtage undervisning i ghettoområder som Mjølnerparken og Vollsmose".

0:000:00