Minister: Kommuner har ansvaret for sikkerhed

SIKKERHED: Beskæftigelsesministeren ser ingen grund til, at staten skal gribe ind i socialrådgivernes sikkerhedsforhold.
Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk

Jeg stiller mig tvivlende over for, om der bliver gjort det, der kan blive gjort, når nu ministeren ikke kan komme med helt konkrete eksempler på, hvad regeringen vil foretage sig.

Martin Henriksen
Socialordfører, DF
Ansvaret for socialrådgivernes sikkerhed ligger hos kommunerne. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fast, efter at hun var blevet kaldt i samråd i Socialudvalget af Martin Henriksen (DF).

Ministeren var blevet kaldt i samråd med baggrund i drabssagen fra Holstebro, hvor en socialrådgiver blev dræbt på vej til arbejdet tidligere på året. Beskæftigelsesministeren understregede i den forbindelse, at selvom hun anså sagen som værende en ubeskrivelig tragedie, så ligger ansvaret for socialrådgivernes sikkerhed hos kommunerne:

''Ansvaret for de ansattes sikkerhed og sundhed ligger helt og entydigt ét sted, og det er hos arbejdsgiveren. Det gælder både for det offentlige og for det private,'' sagde Inger Støjberg under samrådet.

Aftale på europæisk niveau
Et af de spørgsmål, som Martin Henriksen gerne ville have svar på, var, om beskæftigelsesministeren ville tage initiativ til at forbedre sikkerheden for socialrådgiverne. Inger Støjberg oplyste under samrådet, at der allerede er søsat initiativer til at tage sig af de ansattes sikkerhed.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00