Her er Altingets nye debatpanel

DEBAT: De frem nye debattører i Altingets debatpanel har hver sin tilgang til socialområdet. Her er stærke stemmer, der tager udgangspunkt i socialt udsatte, frivillige, psykiatrien, socialpædagogerne og et kommunalt socialudvalg.
Foto: www.sl.dk
Foto:
Altinget | Sundheds nye debatpanel byder på stemmer fra vidt forskellige hjørner af socialområdet. Dermed skulle der være et godt grundlag for, at debattørerne over de næste 15 uger tager fat på meget forskellige ømme punkter i socialpolitikken.

Har du lyst til at blive debattør på Altinget, kan du altid foreslå dig selv på [email protected].

Cliff Kaltoft, sekretariatschef, Landsforeningen af VæreSteder
Som navnet antyder repræsenterer foreningen landets mange væresteder for socialt udsatte. Landsforeningen er ikke kun fokuseret på selve værestederne, men blander sig også i samfundsdebatten om de udsattes vilkår generelt. Landsforeningen er samtidig også et landsdækkende netværk for lederne af værestederne. Cliff Kaltoft var med til at etablere Landsforeningen af VæreSteder i 1998, og har siden dag ét været sekretariatschef i foreningen.

Johannes Bertelsen, Frivilligt Forum
Frivilligt Forum er landsforeningen for de frivillige sociale foreninger. Foreningens arbejde fokuserer på interessevaretagelse og politiske udmeldinger på det frivillige sociale område. Foreningen går et travlt år i møde, da man på EU-plan har erklæret 2011 for frivillighedsår, på samme måde som 2010 var fattigdomsår. 

Thorstein Theilgaard, generalsekretær, Bedre Psykiatri
Bedre Psykiatri er en medlemsbaseret landsforening for pårørende til psykiske syge, stiftet i 1992. Landsforeningen er den største medlemsforening inden for psykiatrien, og det lokale og regionale arbejde varetages af mere end 50 lokalafdelinger. Thorstein Theilgaard, der har en fortid som folketingsmedlem (SF), er dermed talerør for bedre vilkår for pårørende samt bedre behandling af landets mange psykisk syge.

Foto:
Foto: www.bedrepsykiatri.dk
Foto:

Svend Tarp, formand, Socialudvalget Aabenraa (S)
Svend Tarp har siddet i socialudvalget i 10 år, hvoraf han de sidste 8 år har bestridt posten som formand. Aabenraa Kommune står for at skulle bygge et nyt plejehjem med plads til 84 beboere, og i den forbindelse har socialudvalget gang i en debat om plejeboliger generelt. Men grundet sin store erfaring og historik i socialudvalget, har Svend Tarp en holdning til de fleste emner på socialområdet.

Benny Andersen , Socialpædagogernes Landsforbund
Socialpædagogernes Landsforbund er talerøret for socialpædagoger, familieplejere, ledere, forstandere, medhjælpere og håndværkere. Benny Andersen overtog formandskabet i november 2010 efter Kirsten Nissen. I en tid hvor kommunerne skal spare, er Benny Andersens medlemmer ofte i kikkerten. Den problemstilling kommer du sikkert til at læse mere om fra denne debattør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Andersen

Forbundsformand, Socialpædagogernes Landsforbund, præsident, AIEJI
(Aalborg Katedralskole 1981)

Johannes Bertelsen

Lokalformand, Sind Købehavn
mag.art.

Thorstein Theilgaard

Direktør for public affairs, Holm Kommunikation, fhv. MF (SF)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00