Om  
Lars Juhl Petersen
Søren Brostrøm

Ny vicedirektør: Sundhedsstyrelsen sætter sit dreamteam

NAVNE: Lars Juhl Petersen tiltræder ved årsskiftet i en nyoprettet stilling som vicedirektør for Sundhedsstyrelsen. Samtidig tiltræder Marlene Øhrberg Krag og Helene Probst som centerchefer som led i en udvidelse af styrelsens chefgruppe. 

Anders Brønd Christensen

Efter nytår skifter Lars Juhl Petersen titlen som centerdirektør for Rigshospitalet ud med en spritny stilling som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen. 

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse

Stillingen som vicedirektør er nyoprettet, hvilket ifølge direktør Søren Brostrøm skyldes, at ambitionsniveauet for fremtiden skal være endnu højere:

"Da jeg tiltrådte i 2015, var hovedopgaven at reetablere Sundhedsstyrelsens omdømme og at genopbygge den sociale kapital. Det er lykkedes, og nu hæver vi ambitionsniveauet yderligere," siger Søren Brostrøm, og tilføjer: "Det kræver mere ledelseskraft på det strategiske niveau. Med Lars Juhl får jeg en vicedirektør med en stærk faglig profil. Han kender sundhedsvæsenet indgående og har lang ledererfaring.”

Lars Juhl Petersen kalder jobbet for et af de mest spændende aktuelt i det danske sundhedsvæsen og glæder sig til at bidrage med at sætte kursen for styrelsen fremadrettet: 

"Sundhedsstyrelsen står med en stærk faglig profil og er blevet en 'mærkbar' organisation, som sætter retning. Jeg glæder mig til samarbejdet med Søren og alle de dygtige medarbejdere, som skaber Sundhedsstyrelsens resultater," siger han i forbindelse med jobskiftet. 

"Et dreamteam"
Sundhedsstyrelsens vokseværk stopper dog ikke med ansættelsen af Lars Juhl Petersen. 

Chefgruppen bliver yderligere udvidet med to nye centerchefer i form af Marlene Øhrberg Krag og Helene Probst, der skal give styrelsen mere "ledelseskraft":

"Udvidelsen af chefgruppen sker ikke som svar på noget, der ikke fungerer, men er en meget strategisk satsning fra min side. Vi har et meget højt fagligt ambitionsniveau. Vi får flere opgaver, og der er store udfordringer på sundheds- og ældreområdet, som vi skal bidrage til at løse. Det kræver mere ledelseskraft," siger Søren Brostrøm, der med de nye ansættelser siger, at han har fået lidt af et "dreamteam".

Med ansættelsen af Marlene Øhrberg Krag og Helene Probst overgår to af de to største enheder i Sundhedsstyrelsen per 1. oktober til en centerstruktur med to sideordnede chefer. 

Marlene Øhrberg Krag skal fremover dele ansvaret for at lede enheden for evidens, uddannelse og beredskab med Henrik Stig Jørgensen, og Helene Probst bliver sammen med Janet Samuel ny centerchef i enheden for planlægning. 

Sundhedsstyrelsen blev grundlagt i 1909 og beskæftiger i dag cirka 200 ansatte. 

Styrelsen har til formål at fremme folkesundheden og skabe gode rammer for sundhedsvæsnet i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Juhl Petersen

Fhv. vicedirektør, Sundhedsstyrelsen
cand.med. (Københavns Uni. 1989), ph.d. (Københavns Uni. 1996)

Søren Brostrøm

Seniorrådgiver, WHO's generaldirektør
cand.med. (Københavns Uni. 1995), speciallæge i gynækologi/obsetrik, ph.d. (Københavns Uni. 2003), MPA (CBS 2011)

0:000:00