Alliancen kan dreje udlændingepolitikken

ANALYSE: Khaders nye parti cementerer hovedlinjerne i regeringens opstramninger af familiesammenføringer, men åbner for betydelige ændringer af asylpolitikken.
Khader og co. ønsker ikke at føre udlændingepolitikken tilbage til situationen i SR-regeringens dage, men asylpolitikken skal ændres.
Khader og co. ønsker ikke at føre udlændingepolitikken tilbage til situationen i SR-regeringens dage, men asylpolitikken skal ændres.Foto: Ole Toft
Erik Holstein

Mandag kunne Naser Khader endelig åbent sige det, han har ment i lang tid:
At hovedlinjerne i regeringens opstramninger af familiesammenføringerne er OK. Dermed står de mest hardcore modstandere af opstramningerne mere isoleret end nogensinde, mens der til gengæld er opstået realistiske muligheder for en markant opblødning af kursen over for asylansøgerne.

Selvom Khader har skabt en vis usikkerhed ved at kræve "en undersøgelse af 24-års reglens effekt" , er det sikkert, at det nye parti ikke ønsker en tilbagevenden til SR-regeringens udlændingepolitik.

Det gør Socialdemokraterne som bekendt heller ikke længere, og SF har på det realpolitiske plan affundet sig med, at der næppe sker de store ændringer her. For SF er området under ingen omstændigheder et "ultimativt krav", der vil få lov til at blokere for et nært samarbejde med Socialdemokraterne. Tilbage som bastante modstandere af opstramningerne om reglerne for familiesammenføringer er nu kun De - amputerede - Radikale og Enhedslisten.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00