Dagpengemodtagere i kø efter dem på kontanthjælp

LEDIGHED: Borgere på kontanthjælp hopper foran dagpengemodtagerne i køen i jobcenteret. Hvad sagde vi, siger S, der foreslår a-kasserne mere indover.
Kontanthjælpsmodtagerne kommer foran i køen til samtaler i jobcenteret. Vores anelser holdt stik, siger S.
Kontanthjælpsmodtagerne kommer foran i køen til samtaler i jobcenteret. Vores anelser holdt stik, siger S.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Det viser til fulde, at det, vi hev frem under behandlingen af ændringen af jobcenterloven, holdt stik.

Torben Hansen
Arbejdsmarkedsordfører (S)

Dagpengemodtagere, der bliver ledige, må vente betydeligt længere på en samtale med jobcenteret end kontanthjælpsmodtagere i samme situation. Efter første måneds ledighed havde kun 28 pct. af de nyledige dagpengemodtagere i første halvår af i år fået en samtale med jobcenteret. Det står i skarp kontrast til, at 78 pct. af de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der også lige var blevet ledige, fik en samtale inden en måned. Det skriver Agenda torsdag.

Susanne Frydenlund, jobcenterchef i Ringsted, siger, at der er et større økonomisk potentiale for jobcenteret ved hurtigt at vende den ledige kontanthjælpsmodtager i døren.

"Ved kontanthjælpsmodtagere er det kommunekassen, der mærker det fra dag ét. Dagpengemodtagere trækker på en a-kasse, som ikke påvirker kommunens økonomi helt i samme udstrækning. Det gør den økonomiske gevinst mere nærværende for os, når vi får en ledig kontanthjælpsmodtager tilbage i beskæftigelse," siger hun til Agenda.

0:000:00