De er en femte kolonne

NYHED: Efter Islamisk Trossamfunds kritik af Danmark i udlandet, bør repræsentanterne for trossamfundet forlade landet, mener Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard. Trossamfundets talsmand kalder udmeldingen for "latterlig".
Kaare Sørensen

Forudsætningen for at få opholdstilladelse i dette land bør som mindstemål være, at man er loyal imod Danmark og den danske befolkning

Pia Kjærsgaard
Leder, Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis partileder opfordrer nu direkte repræsentanterne for Det Islamiske Trossamfund til at forlade landet.

Det sker i partilederens ugentlige nyhedsbrev, hvor Pia Kjærsgaard blandt andet skriver, "at forudsætninger for at få opholdstilladelse i dette land bør som mindstemål være, at man er loyal imod Danmark og den danske befolkning. Det er Det Islamiske Trossamfunds repræsentanter ikke - og derfor burde de heller ikke være i landet".

Kjærsgaard beskylder repræsentanterne for at have holdt møder med beslutningstagere, religiøse overhoveder og medier i sagen om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed "med det ene formål at tilsværte Danmarks ry og rygte".

Femte kolonne
Partilederen omtaler desuden Det Islamiske Trossamfund som "Den femte kolonne" og beskylder foreningen for landsforræderi.

0:000:00