Det vil Dansk Folkeparti med satspuljen

INTERVIEW: Pensionister skal på længere sigt helt slippe for at skæppe i satspuljen, men allerede i den kommende finanslov skal de kompenseres. Det siger DF, som også har et bud på, hvor nogle af pengene skal komme fra. I sidste ende skal satspuljen helt væk, mener partiet. 

Det er et centralt krav for DF ved årets finanslovsforhandlinger at lade folkepensionister og førtidspensionister slippe for at bidrage til satspuljen. Det gør de i dag, ved at pensionen stiger mindre end de almindelige lønninger.
Det er et centralt krav for DF ved årets finanslovsforhandlinger at lade folkepensionister og førtidspensionister slippe for at bidrage til satspuljen. Det gør de i dag, ved at pensionen stiger mindre end de almindelige lønninger.Foto: martin
Kristine Korsgaard

Satspuljen udhuler folkepensionen, og det skal stoppes. 

Det sagde partiformand Kristian Thulesen Dahl ved Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august.

Nu er finanslovsforhandlingerne med regeringen i gang, og DF har en mere konkret plan for, hvordan pensionisternes bidrag til satspuljen skal bremses. Det er et centralt krav for DF i forhandlingerne.

Dokumentation

Sådan bidrager pensionisterne til satspuljen

Som det er i dag, stiger både folkepensionen og førtidspensionen med mindre end den generelle lønudvikling. Forskellen kan være op til 0,3 procent. De penge ryger i stedet i satspuljen.

Satspuljen går til projekter målrettet udsatte og borgere på overførselsindkomst. Over halvdelen af pengene kommer fra pensionerne, mens resten kommer fra regulering af andre overførselsindkomster.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00