Debat

DF: Dansk asylpolitik er naiv og tossegod

DEBAT: Trods gevaldige integrationsproblemer har regeringen lempet den danske asylpolitik. Det udgør en kulturel og økonomisk byrde for Danmark, skriver Martin Henriksen, udlændinge- og integrationsordfører for DF.
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Der er massive integrationsproblemer, og vi har endnu ikke løst problemerne fra tidligere tiders indvandring, og alligevel, så fortsætter regeringen sin politik.

Martin Henriksen
Udlændinge- og integrationsordfører for DF
Fakta

Af Martin Henriksen
Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører
 
Jeg må ærligt indrømme, at det er med stor bekymring, at jeg kan konstatere, at antallet af asylansøgere er steget, og at bevilgede asyltilladelser er steget til cirka 4000 årligt.

De seneste tal fra udlændingemyndigheder viser, at udviklingen forventes at fortsætte helt ind i 2015. Det sker i en tid med høj arbejdsløshed, økonomisk krise og voldsomme problemer med manglende eller dårlig integration.

En økonomisk byrde
Jeg vil i den sammenhæng gøre opmærksom på, at asylmodtagere i det store hele ikke bidrager økonomisk til deres værtssamfund, men til gengæld udgør en kulturel og økonomisk byrde.

Den øgede indvandring lægger ikke bare en økonomisk byrde under det danske samfund, som jeg ganske enkelt ikke kan se, hvordan vi skal få finansieret, hvis ikke vi helt eller delvis opgiver velfærdssamfundet, som man i og for sig godt kunne have den nuværende SR-regering mistænkt for hellere at ville, end at begrænse dele af indvandringen.
 
Det er dyrt at have åbnet grænserne på vid gab for asylansøgere fra hele verden, og det er en ringe trøst, at andre europæiske lande modtager flere asylansøgere end Danmark. Hvad kan vi bruge det til!?

Asyltilstrømningen er faktisk også farlig for fredelige borgere. En ikke uvæsentlig del af asylansøgerne har således begået kriminalitet under deres ophold her, hvilket er dybt beskæmmende i mine øjne, og beviser samtidig til fulde, at vores asylpolitik er for naiv og tossegod.

Massive integrationsproblemer
I Dansk Folkeparti er vi oprigtigt bekymrede over regeringens lempelige asylpolitik. Sagen er, at mange af dem aldrig bliver integreret her. Mange af dem vil slet ikke integreres.

Der er massive integrationsproblemer, og vi har endnu ikke løst problemerne fra tidligere tiders indvandring, og alligevel, så fortsætter regeringen sin politik.

Jeg tillader mig at konkludere, at regeringen har lempet, trods gevaldige problemer med beskæftigelsen hos udlændinge med asylopholdstilladelse og andre ikke-vestlige indvandrere. Dertil kommer alt for høje kriminalitetsrater. Derfor må vi hurtigst muligt have strammet op igen.

Vi går derfor til valg i DF på en strammere indvandringspolitik og på at hjælpe asylansøgerne i nærområderne, frem for at hente dem til Danmark. På den vis kan vi hjælpe langt flere og endda til færre penge. Og så er det godt for vores land. Og det er det vigtigste, når alt kommer til alt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00