Direktører kæmper for fakta i socialpolitikken: Politikere baserer afgørende reformer på enkeltsager og mavefornemmelser

INTERVIEW: Et strategisk partnerskab om skilsmissebørn mellem Egmont Fonden og Børns Vilkår har givet direktørerne modet til at blande sig i den offentlige debat. Og der er nok at tage fat på, forklarer Henriette Christiansen og Rasmus Kjeldahl til Altinget. Afgørende beslutninger baseres på politikernes private erfaringer og ikke på evidens og fakta.

Mens det arbejdende folk knoklede for at rydde skrivebordet i håbet om en fredfyldt jul, vedtog Folketinget i relativ ubemærkethed en omfattende reform af det danske skilsmissesystem.

Efter en måneds parlamentariske forhandlinger fandt reformens lovtekst 20. december opbakning på tværs af alle partier. Og dermed var vejen endegyldigt banet for det nødvendige opgør med det nuværende konfliktfyldte system, som køres på administrationens lossepladser, når vinteren 1. april 2019 formentlig atter har sluppet sit greb om det danske landskab.

Men historien hverken starter eller slutter her.

Login