Flere med alkoholproblemer søger hjælp

ALKOHOL: Foreningen Blå Kors Danmark oplever, at flere henvender sig sig for at få hjælp til alkoholproblemer. Heldigvis modsvares de mange udsatte af et stigende antal frivillige.
Der er en kø på 500 unge, der er født og opvokset i familier med alkoholmisbrug, der ønsker terapeutisk behandling, oplyser Blå Kors Danmark.
Der er en kø på 500 unge, der er født og opvokset i familier med alkoholmisbrug, der ønsker terapeutisk behandling, oplyser Blå Kors Danmark. Foto: Altinget.dk

Når Blå Kors Danmark holder landsmøde i weekenden, er det med en trist statistik bag sig. De oplever, at et stigende antal personer søger hjælp på grund af problemer med alkohol.

"Generelt mærker vi et større pres på vores institutioner. På værestederne kan vi selvfølgelig tage nogle ind, men botilbuddene og behandlingsenhederne har et vist antal pladser, og der er der stort set 100 procent udsolgt," siger Per Breindahl, kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Han understreger, at Sundhedsstyrelsens tal, der viser, at langt over en halv million danskere drikker for meget, tydeligt kan mærkes på efterspørgslen efter hjælp.









0:000:00