FOA inviterer til topmøde om tidstyranni

Opgøret med tids- og regeltyranniet i den offentlige sektor skal gøres konkret. Ellers ender gode intentioner i tilsandede diskussioner. Det mener FOA, der derfor inviterer politikere, organisationer og arbejdsgivere til sommertopmøde om afbureaukratisering.
Et bredt flertal i Folketinget taler nu om afbureaukratisering af den offentlige sektor, så der bliver mindre kontrol og mere tid til den velfærd, som de offentlige ansatte skal levere. FOA glæder sig over politikernes idéer, men efterlyser samtidig, at de mange tanker gøres konkrete og handlingsorienterede.

FOA inviterer derfor alle politiske partier, de kommunale og regionale arbejdsgivere og organisationerne til et sommertopmøde, hvor de luftige tanker kan gøres brugbare.

"Som jeg ser det, skal årsagen til de mange regler om kontrol og den manglende tillid over for medarbejderne findes hos både lovgivere, lokale myndigheder og hos overenskomstparterne. Derfor er det vigtigt, at alle de berørte parter sætter sig sammen," siger FOA's formand, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi skal have alle forslag og ideer ned fra helikopterhøjde, så de bliver konkrete og ikke bare ender som smukke ord pakket ind i varm luft."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00