For få indvandrere som kilder

NYHED: Fra B.T .og Ekstra Bladet peges der på de få eksperter blandt indvandrere som en af årsagerne til, at indvandrere er stærkt underrepræsenteret blandt kilder i danske medier.
Erik Holstein

Det er klart en sag, medierne skal være opmærksomme på, men man skal ikke lave firkantede fordelingsnøgler eller kvoter. Det fører ingen steder hen.

Erik Meier Carlsen
Medlem af B.T.s chefredaktion
Kun en halv procent af avisernes kilder er indvandrere.

Det viser en ny analyse af en uges mediedækning, som analysebureauet Politisk Medie Analyse (PMA) har foretaget for Ugebrevet A4. Men der er ikke lette løsninger på problemet, understreger Ekstra Bladets Hans Engell og B.T.s Erik Meier Carlsen.

Undersøgelsen - foretaget på basis af mediedækningen i uge 12.-18. september - demonstrerer, at de ca. 320.000 indvandrere fra ikke-vestlige lande i Danmark er klart underrepræsenteret som kilder i medierne.

På trods af en befolkningsandel på godt seks procent var denne gruppe kun repræsenteret som kilder i 0,6 pct. af tilfældene i medierne den pågældende uge. De elektroniske medier har 1,5 procent indvandrerkilder, mens de trykte medier er nede på 0,5 pct.

0:000:00