God idé med imampause

NYHED: Det er helt i orden, at integrationsministeren indtil videre har valgt at give imamerne en "pause" i møderne med regeringen, mener et klart flertal af vælgerne. Undersøgelsens undertal demonstrerer endnu engang et fast mønster blandt partiernes vælgere i forhold til udlændingepolitikken.
Erik Holstein
Fakta
Spørgsmålet fra A&B Analyse lød:

Regeringen har efter Muhammed-sagen valgt at "tage en pause", når det gælder møder med de danske imamer.
Er det efter din mening den rigtige beslutning?

Netundersøgelse blandt 1630 repræsentativt udvalgte vælgere 24.-27/3 2006


Kilde: A&B Analyse & Altinget.dk
Tilliden, til at forhandlinger med imamerne kan føre til noget, er i bund hos danskerne efter Muhammed-krisen. Derfor er det også på sin plads, at integrationsministeren ikke har tænkt sig at mødes med gruppen af imamer lige med det samme.

Det mener et stort flertal af danskerne, der bakker helt op om regeringens "imam"-pause, fremgår det af en ny A&B Analyse udført for netavisen Altinget.

Til højbords
Imamerne har tidligere været til møder med såvel integrationsministeren som statsministeren, således var den stærkt omdiskuterede imam Abu Laban til møde på Marienborg i efteråret.

Men allerede før sidste uges afsløringer af imamernes yderliggående synspunkter i en fransk TV-udsendelse, havde integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) åbent konkluderet, at imamerne nu får en pause. Det skyldes ikke mindst deres konfrontatoriske optræden under Muhammed-krisen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00