Hækkerup: Vi overholder altid børnekonventionen

INTERVIEW: Danmark har allerede imødekommet en række af kritikpunkterne fra Europarådets menneskerettighedskommissær, mener justitsminister Karen Hækkerup (S).
Tilpasninger efter enkeltsager som med Im og Songul viser ikke, at vi har brug for at lave en generel gennemskrivning af den danske udlændingelov, mener Karen Hækkerup.
Tilpasninger efter enkeltsager som med Im og Songul viser ikke, at vi har brug for at lave en generel gennemskrivning af den danske udlændingelov, mener Karen Hækkerup. Foto: Claus Bjørn Larsen
Kasper Frandsen

Det er vores opfattelse, at vi lever op til børnekonventionen, og at vi ikke udsender nogle børn i strid med den. Hvis vi gjorde det, tror jeg også, vi ville have en masse sager imod Danmark ved menneskerettighedsdomstolen. Og det har vi ikke.

Karen Hækkerup (S)
Justitsminister

Hvordan forholder du dig til kritikken af Danmarks håndtering af børn i sager om asyl og indvandring, som er fremkommet i en rapport fra Europarådets menneskerettighedskommissær?

"Noget af kritikken er berettiget, og det tager jeg til underretning. Vi er ikke endeligt i mål og kan gøre tingene bedre. Men vi har også allerede rettet op på en del af det," siger justitsminister Karen Hækkerup (S).

Hun peger særligt på kritikken af forholdene for børn i asylcentre som et område, hvor regeringen har forbedret forholdene - især i forbindelse med asylaftalen med Enhedslisten fra 2012.

0:000:00