Handicapmøde ryger ud med bøvlet

BUREAUKRATI: "Væk med bøvlet" får kritik allerede efter første møde i forligskredsen. Et årligt møde, der har til formål at styrke indsatsen over for handicappede, skal fjernes. Det får Danske Handicaporganisationer til at protestere.
Et årligt møde mellem Det Regionale Beskæftigelsesråd, Danske Handicaporganisationer og offentlige arbejdsgivere står til at blive afskaffet som en del af en afbureaukratiseringplan.
Et årligt møde mellem Det Regionale Beskæftigelsesråd, Danske Handicaporganisationer og offentlige arbejdsgivere står til at blive afskaffet som en del af en afbureaukratiseringplan.Foto: colourbox.com

Det er ikke afbureaukratisering at fjerne et godt møde, som bliver holdt én gang om året.

Stig Langvad
Formand for Danske Handicaporganisationer
Det er ikke bøvlet at holde et årligt møde om, hvordan man kan forbedre handicappedes vilkår på arbejdsmarkedet. Det mener Stig Langvad, der er formand for Danske Handicaporganisationer. Han kritiserer, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil afskaffe et årlige møde mellem Det Regionale Beskæftigelsesråd, Danske Handicaporganisationer og offentlige arbejdsgivere.

"Jeg mener ikke, at det er bøvl at komme til et møde, hvor man bliver beriget. Det er simpelthen en fis i en hornlygte," siger Stig Langvad.

DH: Vigtigt møde
Et af punkterne i Inger Støjbergs forslag til afbureaukratisering er at afskaffe et møde, der bliver holdt en gang om året i hver region mellem Det Regionale Beskæftigelsesråd, Danske Handicaporganisationer og offentlige arbejdsgivere.

Men møderne har stor betydning for arbejdet med at hjælpe handicappede ud på arbejdsmarkedet, så de ikke kommer på understøttelse, mener Stig Langvad fra Danske Handicaporganisationer.

0:000:00