Her er regeringens og DF’s aftale om det specialiserede socialområde

DOKUMENTATION: Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en delaftale i forbindelse med sundhedsreformen. Her kan du læse, hvad regeringen og Dansk Folkeparti vil gøre ved det specialiserede social- og specialundervisningsområde, der lige nu varetages af regionerne.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er sammen med sine ministrekollegaer finansminister Kristian Jensen (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) nået til enighed med Dansk Folkeparti om en ny aftale om en del af socialområdet, der varetages af regionerne (arkivfoto).
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er sammen med sine ministrekollegaer finansminister Kristian Jensen (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) nået til enighed med Dansk Folkeparti om en ny aftale om en del af socialområdet, der varetages af regionerne (arkivfoto).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag formiddag er regeringen og Dansk Folkeparti nået til enighed om endnu en delaftale i forhandlingerne om en ny sundhedsform.

Aftalen omhandler det såkaldte specialiserede social- og specialundervisningsområde, hvilket dækker over blandt andet tilbud til handicappede og psykisk syge. Det har indtil nu hørt under regionerne, der i fare for at blive lukket i forbindelse med den nye reform.

Hvad fremtiden bliver for området, er dog endnu ikke opklaret med dagens aftale. Aftalen består i stedet af initiativer til en undersøgelse af de enkelte regionale tilbud. Først når den er afsluttet, kan der tages stilling til, hvem der får ansvaret for de forskellige tilbud.

0:000:00