"Hold fingrene fra specialundervisning til handicappede"

FOLKESKOLE: Handicappede skal have den specialundervisning, de har behov for, selvom det er dyrt, mener SF og De Konservative. Socialdemokraterne vil have specialundervisningen gennemgået.
Kasper Frandsen

Man kan ikke sige, at handicappede ikke har samme ret til skolegang som alle andre. Jeg mener generelt, at vi skal fastholde lovgivningen på området, så de, der har brug for specialundervisning, også får det - det gælder selvfølgelig også handicappede børn.

Charlotte Dyremose (K)
Uddannelsesordfører

Børn med særlige handicap suger flere og flere af midlerne fra specialundervisningen i folkeskolen til sig.

Det kan ifølge Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen, i flere tilfælde efterlade den øvrige børnegruppe med "minimumsundervisning og dårlige skoleforhold". Derfor stiller han spørgsmål ved, om handicappede børn skal have så meget hjælp, som de får.

Han vil gerne gøre op med kompensationstænkningen i forhold til handicappede, så store udgiftsstigninger på området ikke får betydning for de øvrige børnegrupper. Men det skal han ikke regne med at få opbakning til i Folketinget.

K og SF: Absurd idé
Charlotte Dyremose, der er uddannelsesordfører hos De Konservative, mener ikke, at der skal pilles ved de handicappedes mulighed for specialundervisning.

"Man kan ikke sige, at handicappede ikke har samme ret til skolegang som alle andre. Jeg mener generelt, at vi skal fastholde lovgivningen på området, så de, der har brug for specialundervisning, også får det - det gælder selvfølgelig også handicappede børn," siger hun og fortsætter:

"Det virker jo decideret absurd - alle børn skal have mulighed for at lære mest muligt. Vi har aldrig nogensinde før brugt så mange penge på specialundervisning, og samtidig er det lærernes indtryk, at der sidder flere børn end nogensinde før i den almindelige undervisning, der burde have specialundervisning."

Hun bakkes op af SF's folkeskole- og børneordfører, Pernille Vigsø Bagge.

0:000:00