K: Udsatte børn skal have egen kontaktperson

BARNETS TARV: Konservative er på banen med et nyt socialoplæg, der i langt højere grad skal fokusere på barnets specifikke behov i en konfliktsituation.
"Som samfund har vi ikke råd til, at nogle børn får en dårlig start på livet. Sociale problemer i familien, omsorgssvigt, og en svær skolegang trækker ofte tydelige spor helt ind i voksenlivet. Men en dårlig start på livet er først og fremmest synd for børnene. Derfor er det afgørende, at vi sikrer, at alle børn får en god start på livet." Således indledes Konservatives nye socialoplæg.
"Som samfund har vi ikke råd til, at nogle børn får en dårlig start på livet. Sociale problemer i familien, omsorgssvigt, og en svær skolegang trækker ofte tydelige spor helt ind i voksenlivet. Men en dårlig start på livet er først og fremmest synd for børnene. Derfor er det afgørende, at vi sikrer, at alle børn får en god start på livet." Således indledes Konservatives nye socialoplæg.Foto: colourbox.com
Christian Juhl Mølgaard

Et barn i en udsat familie har andre problemer end sine forældre. De konflikter, barnet har, er anderledes end de voksnes konflikt.

Derfor bør barnet have sin egen sagsbehandler, der først og fremmest sætter fokus på barnets behov. Det er hovedessensen i det nye konservative socialoplæg, som socialordfører Vivi Kier har stået i spidsen for sammen med partileder Lene Espersen. 

Behov for bedre sagsbehandling
"I dag har udsatte børn den samme sagsbehandler som sin familie. Det betyder, at sagsbehandleren skal hjælpe hele familien med et bredt spektrum af sociale problemer. Dermed er der velbegrundet risiko for, at sagsbehandleren glemmer eller helt tilsidesætter den særskilte, nødvendige hjælp til barnet. Derfor skal barnet have sin egen sagsbehandler, så man uafhængigt af engagementet i den øvrige familie kan sætte barnets behov i forreste række," siger Vivi Kier i en pressemeddelelse.
 
Sociale rejsehold
"Det udsatte barn skal have den bedste og mest kvalificerede hjælp. Men nogle sager er så tunge at vurdere for kommunerne, at de kan have brug for særlig assistance," siger Vivi Kier og fortsætter:

"Allerede i dag er en række eksperter samlet under Servicestyrelsen. Dem skal vi have mobiliseret, så de i løbet af få timer kan rejse ud i landet som et socialt rejsehold og yde kvalificeret hjælp til sagsbehandlerne og - ikke mindst - det barn, der har et særligt behov."

0:000:00