Klare regler skal hjælpe socialrådgiver-studerende

STUDENTERJOB: For at dæmme op for studerende med ansvar for tunge socialsager laver de studerende nu en klar definition af studiejob. God ide, siger formanden for socialcheferne.
Anders Heissel

Vi har set eksempler på, at studerende har siddet med beslutningskompetence i anbringelsessager på børneområdet og andre meget tunge sager. Og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, at studerende skal sidde med den slags ansvar - både for den studerendes og for borgernes skyld.

Rasmus Balslev
Næstformand i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS)

Et stigende antal socialrådgiverstuderende bliver ansat i faste stillinger, før de er færdiguddannede, og studerende bliver desuden ansat umiddelbart efter praktikforløbet.

Sådan ser hverdagen ud for mange socialrådgiverstuderende, men det er uholdbart, fordi de studerende kan sidde med et ansvar, som overstiger deres erfaring. Derfor har de studerende nu lavet en klar definition af studiejob, siger Rasmus Balslev, næstformand i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS).

Studerende skal ikke sidde med stort ansvar
"I øjeblikket er det meget usikkert og forskelligt, hvilke forhold studerende arbejder under. Vi har set eksempler på, at studerende har siddet med beslutningskompetence i anbringelsessager på børneområdet og andre meget tunge sager. Og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, at studerende skal sidde med den slags ansvar - både for den studerendes og for borgernes skyld," siger Rasmus Balslev.

0:000:00