Om  
Astrid Krag
Ole Birk Olesen

Ny kommunikationschef arbejdede frivilligt for Astrid Krag

Ole Birk Olesen (LA) har kaldt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i samråd, idet ansættelsen af ministeriets nye kommunikationschef ifølge hans udsagn er ″helt utilstedelig″. 

Flora Juul Holst

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har i et samråd kaldt ansættelsen af den nye kommunikationschef i sit ministerium ″helt efter bogen″, men Ole Birk Olesen (LA) er lodret uenig. Han kalder ansættelsen ″helt utilstedelig″.  

Det skriver Ritzau ifølge flere medier i dag.

Det er Ole Birk Olesen, der indkaldte til samrådet. Grunden er, at den nye kommunikationschef både var partifælle med Astrid Krag i SF og senere i Socialdemokratiet. Desuden arbejdede kommunikationschefen frivilligt for ministeren i 2012 og under valgkampen i 2019. 

″Der er ingen tænkende mennesker, der tror, at den person, der arbejdede frivilligt for Astrid Krag i valgkampen, tilfældigvis var den bedst kvalificerede i hele Danmark til at blive kommunikationschef i Social- og Indenrigsministeriet, da Astrid Krag blev minister,″ siger Ole Birk Olesen.

Han nævner også, at seks ud af otte nye kommunikationschefer, ansat af socialdemokratiske ministre efter valget, også har en fortid i partiet.

″Jeg har ikke et problem med, at man ansætter én kommunikationschef, som har en partipolitisk fortid. Men når det er seks ud af otte, så er det ikke tilfældigt. Så er det reglen frem for undtagelsen,″ siger Ole Birk Olesen.

Astrid Krag holder dog fast i, at kommunikationschefen udelukkende er ansat på sine kvalifikationer. Hun fortæller, at ansættelsen er sket, som den bør, efter et opslag af stilling, samtaler og en vurdering fra et uafhængigt ansættelsesudvalg.

″Jeg kan afkræfte, at jeg har afgivet en bestilling på, hvem der skal ansættes. Den beslutning og den proces er styret af ansættelsesudvalget,″ siger Astrid Krag.

Grunden til kritikken er, at ministeriernes kommunikationschefer er ansat som embedsmænd. De skal være neutrale og klar til at betjene den næste minister på samme vis, selv hvis denne er fra et andet parti. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00