Om  
Julie Rokkjær Birch

Kvindemuseet får ny direktør

Julie Rokkjær Birch afløser på Kvindernes Internationale Kampdag Bodil Olsen som direktør på Kvindemuseet i Aarhus. 

Michael Ellegaard

Julie Rokkjær Birch bliver ny direktør på Kvindemuseet. Hun overtager posten fra Bodil Olsen, der selv overtog posten fra Merete Ipsen, som trådte tilbage i efteråret 2018.

Merete Ipsen og Bodil Olsen var med til at grundlægge museet i 1982 og har siden begyndelsen drevet museet under kollektiv ledelse.

Det oplyser Kvindemuseet på sin hjemmeside.

Julie Rokkjær Birch er uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og kunsthistorie fra Aarhus Universitet og kommer fra en stilling som museumsinspektør på Kvindemuseet.

”Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et bedre valg. Julie har handlekraft, og så er hun aldrig bange for at afsøge grænser og sigte mod nye retninger. Med hende bag roret forstærker Kvindemuseet sit fundament, vi har fået en ny rygrad bag museets mangfoldige aktiviteter, en frontskikkelse, der betyder, at museet kan møde det 21. århundredes kønskulturelle udfordringer i øjenhøjde,” udtaler Bodil Olsen om den tiltrædende direktør.

Hovedpersonen selv ser frem mod direktørstillingen.

”Vi er så heldige, at vi i Danmark har et helt museum dedikeret til at beskæftige sig med spørgsmål om køn, ligestilling og demokrati. Kvindemuseet udstiller historien, så vi kan forstå vores nutid, men også så vi kan udfordre den for at nå en bedre fremtid,” forklarer Julie Rokkjær Birch.

Hun overtager posten på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Julie Rokkjær Birch

Direktør, Den Gamle By
cand.mag. i nordisk sprog, litteratur og kunsthistorie (Aarhus Uni. 2008)

0:000:00