LA vil af med uddannelsespålægget

UDDANNELSE: Det er uværdigt for erhvervsuddannelserne, at man nu vil tvinge voksne kontanthjælpsmodtagere til at tage en uddannelse. Det mener LA, som vil af med uddannelsespålægget. Det afviser både S og SF, som mener, pålægget giver folk flere muligheder.
Står det til Liberal Alliances Merete Riisager, skal uddannelsespålægget skrottes. Det afviser både S og SF.
Står det til Liberal Alliances Merete Riisager, skal uddannelsespålægget skrottes. Det afviser både S og SF. Foto: Facebook
Per Bang Thomsen

Det er et privilegium at tage en uddannelse, og man skal både være motiveret og have fagligheden i orden for at gennemføre den. Tvang er ikke løsningen, og derfor nytter det ikke noget, at man nu vil vride armen om på folk for at få dem til at tage en erhvervsuddannelse.

Merete Riisager (LA)
Uddannelsesordfører
Fakta

Hvad er uddannelsespålægget?

Er man under 25 år, og har man forudsætningerne for at tage en uddannelse, så bliver man pålagt at tage en uddannelse af jobcentret. Ens kontanthjælp bliver samtidig sat ned.

Per 1. januar 2014 vil det blive udvidet, så det også gælder for voksne under 30 år. 


Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Det giver ingen mening, at man på den ene side vil styrke erhvervsuddannelserne og forbedre deres ry blandt de unge, mens man på den anden side vil tvinge voksne kontanthjælpsmodtagere ind på erhvervsskolerne fra årsskiftet af.

Det mener Liberal Alliances uddannelsesordfører, Merete Riisager, som for tiden er i gang med at forhandle reformen af erhvervsuddannelserne på plads med resten af Folketingets partier.

Hun mener, at man helt skal skrotte det uddannelsespålæg, som i dag pålægger uddannelsesparate kontanthjælpsmodtagere under 25 år at gå i gang med en uddannelse. Fra årsskiftet vil det også gælde kontanthjælpsmodtagerne under 30 år, og målet er, at færre skal være på kontanthjælp.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00