Landsorganisation for sociale tilbud: Læg de fem socialtilsyn sammen

Sociale tilbud skal kunne være sikre på, at de bliver vurderet ens i hele landet. Det kræver, at vejledningerne for tilsynene bliver opdateret. Og så skal de fem socialtilsyn lægges sammen, skriver Mads Roke Clausen. 

Uensartetheden i det sociale tilsyn sker ikke kun blandt de enkelte konsulenter – den eksisterer også på tværs af de fem kommunalt forankrede afdelinger af Socialtilsynet, skriver Mads Roke Clausen. 
Uensartetheden i det sociale tilsyn sker ikke kun blandt de enkelte konsulenter – den eksisterer også på tværs af de fem kommunalt forankrede afdelinger af Socialtilsynet, skriver Mads Roke Clausen. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Mads Roke Clausen

”Hvad sker der, når I gør noget, I ikke må?”

Med det relativt simple spørgsmål formåede en nyfigen inspektør ved navn Oskar Plougmand at være med til at omkalfatre måden, man førte tilsyn på, da han blev ansat i Børneforsorgen i 1970.

Man kan læse historien om Oskar Plougmand i Peter Øvigs nye, vigtige bog ”Dem, der ikke tier”, og når jeg inddrager den i dette indlæg om Socialtilsynet anno 2023, så er det, fordi den fint kan være med til at illustrere, hvordan vi kan gøre tilsynet bedre. 

0:000:00