Landsorganisation for sociale tilbud: Læg de fem socialtilsyn sammen

Sociale tilbud skal kunne være sikre på, at de bliver vurderet ens i hele landet. Det kræver, at vejledningerne for tilsynene bliver opdateret. Og så skal de fem socialtilsyn lægges sammen, skriver Mads Roke Clausen. 

Uensartetheden i det sociale tilsyn sker ikke kun blandt de enkelte konsulenter – den eksisterer også på tværs af de fem kommunalt forankrede afdelinger af Socialtilsynet, skriver Mads Roke Clausen. 
Uensartetheden i det sociale tilsyn sker ikke kun blandt de enkelte konsulenter – den eksisterer også på tværs af de fem kommunalt forankrede afdelinger af Socialtilsynet, skriver Mads Roke Clausen. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Mads Roke Clausen

”Hvad sker der, når I gør noget, I ikke må?”

Med det relativt simple spørgsmål formåede en nyfigen inspektør ved navn Oskar Plougmand at være med til at omkalfatre måden, man førte tilsyn på, da han blev ansat i Børneforsorgen i 1970.

Man kan læse historien om Oskar Plougmand i Peter Øvigs nye, vigtige bog ”Dem, der ikke tier”, og når jeg inddrager den i dette indlæg om Socialtilsynet anno 2023, så er det, fordi den fint kan være med til at illustrere, hvordan vi kan gøre tilsynet bedre. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00