Om  
Jacob Mark

Jacob Mark sygemelder sig på grund af stress

SFs gruppeformand har bedt Folketinget om at blive sygemeldt, efter han er begyndt at miste synet på grund af langvarig overbelastning af kroppen og sindet.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Frederikke Hult Duvier

Jakob Mark har besluttet sig for at tage en pause fra politik, og anmoder nu Folketinget om at blive sygemeldt. Mark sygemelder sig, da han har mistet meget af synet på begge øjne på grund af stress.

Det oplyser Mark selv på Facebook.

"Jeg har desværre fået en sygdom i begge øjne, der gør, at jeg har mistet store dele af mit syn – særligt på det ene øje er det rigtig slemt. Det betyder også, at jeg meget hurtigt bliver svimmel og får hovedpine," skriver Mark på Facebook.

Sygdommen skyldes ifølge Jacob Mark stress og et hårdt arbejdspres:

"I mit tilfælde mener lægen, at svaret er langvarig overbelastning af kroppen og sindet. Hun er ret fortrøstningsfuld på mine vegne, hvis jeg faktisk tager mig sammen og får taget den pause, jeg længe har haft brug for. Hvis jeg får stressen ud af kroppen, så kan det være, at synet kommer tilbage. Men hvis ikke, så risikerer jeg at miste synet permanent," lyder det i Facebook-opslaget.

Under den nyligt overståede valgkamp var Mark også nødt til at drosle ned for aktiviteterne, og selve valgdagen var første gang, Mark var ude og lave fysisk valgkamp i flere uger.

Jakob Marks sygemelding vil blive afgjort ved en afstemning i Folketinget tirsdag 23. november 2021.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Mark

MF, gruppenæstformand (SF)
bachelor i journalistik, politik og administration (Roskilde Uni. 2017)

0:000:00