Om  
Mia Wagner
Marie Bjerre
Troels Lund Poulsen

Mia Wagner stopper som minister: Marie Bjerre gør comeback i regeringen

Nyudnævnt Venstre-minister Mia Wagner trækker sig efter kort tid på posten. "Det var ikke en situation, jeg havde ønsket," siger partiformand Troels Lund Poulsen. 

"Jeg synes hverken regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid," skriver nu forhenværende minister Mia Wagner om sin beslutning om at trække sig efter få uger på posten.
"Jeg synes hverken regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid," skriver nu forhenværende minister Mia Wagner om sin beslutning om at trække sig efter få uger på posten.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Efter få uger som digitaliserings- og ligestillingsminister stopper Mia Wagner igen og træder ud af regeringen.

Det skyldes helbreddet, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse

"Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg har derfor meddelt Troels Lund (Venstres formand, red.), at jeg ønsker at stoppe som minister, for jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred," skriver Wagner på det sociale medie Instagram og fortsætter:

"Jeg er selvfølgelig ærgerlig over situationen, for som så mange af jer har skrevet til mig, så har det været min oplevelse, at netop minister for digitalisering og ligestilling var det perfekte match for mig." 

Det siger sig selv, det ikke var en situation, jeg havde ønsket.

Troels Lund Poulsen
Formand for Venstre

Marie Bjerre gør comeback efter to uger

Folketingsmedlem Marie Bjerre udnævnes til posten. Hun blev ellers vraget 23. november og Wagner indsat på hendes plads i forbindelse med en større Venstre-rokade i regeringen.

Trods beslutningen om at udskifte hende for bare få uger siden er den nykronede partiformand, Troels Lund Poulsen, "glad for" at kunne byde Marie Bjerre velkommen tilbage som minister. Rokaden var "et tilvalg" for at få "et bredere hold", understreger han.

"Jeg har ikke valgt Marie Bjerre fra," lyder det på et pressemøde på Christiansborg.

"Marie er og var dygtig. Nu er vi i den situation, at Mia Wagner stopper af helbredsmæssige årsager. Så er det godt, at vi har en god og bred folketingsgruppe," tilføjer Troels Lund Poulsen.

Han er med egne ord "ked af det".

"Det siger sig selv, det ikke var en situation, jeg havde ønsket," siger han og fortsætter:

"At blive ramt af sygdom kan man ikke gøre noget ved. Det er, som det er."

Læs også

Ønskede ikke tom ministerstol på ubestemt tid 

Ved rokaden i november var Mia Wagner den helt store overraskelse, dels fordi hun blev hentet ind udefra, men også fordi de fleste nok kender hende fra iværksætterprogrammet 'Løvens Hule' og som medstifter af virksomheden Nordic Female Founders.

Men kort tid efter – 1. december – blev den nyudnævnte minister altså sygemeldt, efter at hun var besvimet i sit køkken. Og det er uvist, hvornår hun er klar igen, skriver Mia Wagner på Instagram. 

Læs også

"Jeg synes hverken regeringen, Venstre eller jeg selv er i en sund position med en ministerstol uden minister på ubestemt tid."

Siden sygemeldingen har økonomiminister Stephanie Lose været vikar, men det stopper altså med udpegelsen af Marie Bjerre. Hun bliver præsenteret for prinsesse Benedikte, der er rigsforstander, klokken 9.15. Der vil efterfølgende være et kort doorstep på Amalienborg Slotsplads, oplyser Statsministeriet.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Mia Wagner (@miatheresewagner)

Opdateres ...

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mia Wagner

Fhv. digitaliseringsminister og minister for ligestilling (V)
cand.jur. (Københavns Uni., 2003)

Marie Bjerre

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling, MF (V)
cand.jur (Københavns Uni. 2011), LL.M. fra UC Berkeley 2016

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024