Om  
Ole Pass
Henrik Abildtrup

Mindeord om fhv. formand for socialcheferne, socialdirektør Ole Pass (78)

Fhv. formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark og socialdirektør i Rødovre Kommune, Ole Pass, Farum er død, 76 år, og kommunaldirektør i Rødovre Henrik Abildtrup skriver mindeord.

Ole Pass er gået bort, og med ham har vi mistet en stor personlighed.

Han satte varige aftryk på socialområdet i Danmark som social- og sundhedsdirektør i Rødovre Kommune gennem 25 år og som formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark gennem 14 år.

Aftrykket skyldes især hans insisteren på at sætte mennesket før systemer, på at reducere den sociale ulighed og hans vilje til at afsøge nye løsninger på de komplekse problemer på socialområdet.

Vi er mange, der har sat stor pris på Oles stærke stemme som formand for Foreningen af Socialchefer, når han i medierne med stor indsigt foldede kompleksiteten ud med en kant, som kunne få klassiske embedsmænd til at hoppe lidt i stolen.

I 2014 kårede socialpædagogerne Rødovre til Danmarks bedste kommune på socialområdet, og det siger meget om den ånd, Ole stod i spidsen for. Jeg havde selv fornøjelsen af at afløse Ole som social- og sundhedsdirektør, og der er ingen tvivl om, at ånden efter Ole lever videre i Rødovre i dag på social- og sundhedsområdet. 

Ole værnede om den tillid, der bør være mellem kommune og borgere. Han forstod altid at være respektfuldt kritisk, når politikere, organisationer og andre rykkede ved den tillid, der er så afgørende for det gode sociale arbejde.

I denne tids mange diskussioner om socialområdet tror jeg, at vi er flere, som kan savne Oles tydelige stemme i den offentlige debat. 

Oles aftryk har gjort og gør en forskel for mange mennesker, især de svageste, og det var lige præcis det, han sigtede efter gennem hele sit arbejdsliv.

Mange medarbejdere tænker tilbage på ham som en chef, som viste stor tillid og gav sin organisation vide rammer, og han huskes for en lun og hyggelig humor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Pass

Fhv. socialdirektør, Rødovre Kommune, fhv. landsformand, Foreningen af socialchefer i Danmark
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

Henrik Abildtrup

kommunaldirektør, Rødovre Kommune
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00