Ministerium tørrer statslige konsulentbesparelser af på sociale projekter i kommunerne

Statslige besparelser på eksterne konsulenter sendes direkte videre til kommunale social- og beskæftigelsesprojekter. Det vækker lokal vrede, ikke mindst fordi regeringen nu vil skære yderligere i kommunernes brug af konsulenter.

Regeringen vil spare milliarder på såvel staten som kommunernes brug af eksterne konsulenter. I Beskæftigelsesministeriet har man løst en del af opgaven ved at skære i puljer til blandt andet kommuner.
Regeringen vil spare milliarder på såvel staten som kommunernes brug af eksterne konsulenter. I Beskæftigelsesministeriet har man løst en del af opgaven ved at skære i puljer til blandt andet kommuner.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Færre penge til at kommunernes kamp mod sygefravær i ældreplejen og til at hjælpe syge og udsatte borgere tættere på et arbejde.

Det blev resultatet, da Beskæftigelsesministeriet skulle finde ud af, hvordan det skal leve op til kravet om at skære en betydelig luns af udgifterne til eksterne konsulenter.

Det fremgår af en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked- og Rekruttering (Star red.) under Beskæftigelsesministeriet, som Altinget har fået indsigt i.

0:000:00